Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

‘Kernkwaliteiten’ en ‘kernkwadranten’ zijn al een paar jaar terecht een hot item.

Ze werden eerst in de trainerswereld geïntroduceerd en later verschenen ze steeds meer in de bedrijfswereld.

Waarom?

Omdat je hiermee op een simpele wijze kunt achterhalen wat je eigen (verborgen) kwaliteiten zijn en wat je zwakke kanten en uitdagingen zijn. Vroeger had je urenlange gesprekken en tests nodig om daar enigszins achter te komen.

Wat kunnen we nu met het kernkwadrant in de praktijk?

1. Het ontdekken van jouw eigen kernkwaliteiten geeft je inzicht in je sterke punten. Als jij in je carrière gebruik kunt leren maken van de punten waar je van nature sterk in bent, zal je waarschijnlijk met plezier werken.

2. Het leert je dat je jouw minder sterke kanten kunt zien als vervormingen van je sterke punten. Dat maakt het makkelijker je mindere kanten te accepteren en er aan te werken.

3. Het kernkwadrant is daarmee een hulpmiddel voor je eigen ontwikkeling. Aan de hand van jouw kernkwadranten kun je voor jezelf strategieën uitstippelen om om te gaan met moeilijke situaties.

4. Bovendien krijg je oog voor de kwaliteit achter de allergie. Daardoor krijg je meer waardering voor de andere persoon en kun je meer open staan voor hem of haar.

5. Daarnaast krijg je inzicht in het mechanisme van elkaar versterkende allergieën. Als je een allergie van jezelf tegenkomt is de kans groot dat jij dan als reactie in je valkuil gaat zitten.

Meer informatie

Neem contact met ons op.